Tjänstedesigner med inriktning social hållbarhet, barn och innovation

IT & Telekom
Detta uppdrag är inte längre tillgängligt.
Description
Uppdragsspecifikation Bakgrund
Region Stockholm har det övergripande ansvaret för att alla som bor i, eller besöker, regionen ska ha tillgång till en väl utbyggd, lättillgänglig och pålitlig kollektivtrafik. I Trafikförvaltningens (TF) uppdrag ligger att bereda och verk­ställa beslut om inriktning och omfattning för en långsiktigt hållbar kollektiv­trafik. Dessutom ansvarar vi för styrning och uppföljning av trafikdrift samt upprätthållandet av infrastrukturens funktion, säkerhet och värde. Varje dag reser mer än 700 000 personer med den allmänna kollektivtrafiken, det vill säga resor med tunnelbana, bussar, pendeltåg och lokalbanor. Som anställd eller konsult förväntas man att efterleva Trafikförvaltningens värderingar vilket är:
 
Öppenhet: Ett enkelt hej kan leda till så mycket. Genom att bjuda in och dela med oss skapar vi en offentlig verksamhet med ett öppet klimat. Vi jobbar för hela regionens invånare. Alla räknas.
 
Kompetens: Hos oss vågar vi välja en riktning, men vi har också modet att tänka om. Vi tar tillvara på varandras kunskap och vill hela tiden lära mer. Här finns möjligheter att växa och utvecklas.
 
Pålitlighet: Tillsammans levererar vi kollektivtrafik och utvecklar den för fram­tiden. Vi är tydliga med både förväntningar och utmaningar. Om något inte fungerar förklarar vi varför och tar ansvar.
 
Samverkan: Hos oss är alla en del av helheten, det ger energi. Vi inkluderar alla som behövs för att vi ska kunna nå de gemensamma målen.
 
  1      Beskrivning av sektion och projekt
Strategisk utveckling (SU) ansvarar för utvecklingsprocessen som omfattar trafikförvaltningens strategiska och långsiktiga arbete och säkerställer att det bedrivs som en helhet.
 
Trafikförvaltningen ska genomföra ett innovationsprojekt med fokus på när barn börjar åka med kollektivtrafiken med syfte att skapa en trygg onboarding för fler. Målet är att utifrån en förståelse av behovsbilden för barns egna resande ta fram ett utvecklat stöd för barn och deras föräldrar vid barns onboarding. Projektets långsiktiga effektmål är att befästa kollektivtrafiken hos barn och barnfamiljer, samt att få fler att välja åka kollektivt.
 
  2      Beskrivning av uppdraget
Konsulten ska ingå i ett projektteam och som tjänstedesigner ansvara för att projektmålen uppnås genom ett användarcentrerat arbetssätt och samskapande med målgruppen barn och föräldrar. Konsulten ska utifrån senior kompetens i designmetodik och dokumenterad erfarenhet av barns delaktighet genomföra projektet från problemförståelse till lösningskoncept. Konsulten ansvarar för att ta fram effektmål, genomföra research, idégenerera, skapa och testa koncept. Konsulten ska dokumentera och sammanställa resultatet i en slutrapport som beskriver arbetsprocessen och validerade lösningar för hur trafikförvaltningen kan stötta barn att lära sig att åka med kollektivtrafiken (så kallad onboarding). Rapporten ska kunna användas för spridning av resultat och vidareutveckling.
 
2.1      Utrustning
 
Följande utrustning krävs för uppdraget: 
1.        Mobiltelefon
2.        Dator
 
Trafikförvaltningen tillhandahåller en arbetsplats på Trafikförvaltningens kontor.
 
Trafikförvaltningen tillhandahåller ingen utrustning.
 
2.2      Placering
 
Uppdraget behöver närvaro på kontoret på Lindhagensgatan 100 i Stockholm samt på fysisk plats för samskapande med barn i Stockholm. Dagar och tider styrs efter behov i organisationen och efter beställarens godkännande.
 
  3      Uppdragsstart och uppdragsavslut
3.1      Uppdragsstart
 
Innan uppdragsstart ska konsulten ta del av och signera sekretessavtalet (sekretessförbindelse m.m. konsulter) i Magnits portal.
 
Konsulten kan komma att kontaktas för inhämtning av personuppgifter i samband med en kontraktering i onboarding syfte.
 
 
3.2      Uppdragsavslut
 
I samband med uppdragsavslut genomförs ett slutmöte där resurskonsulten och den som arbetslett resurskonsulten medverkar. Mötet syftar till att återföra erfaren­heter av genomfört uppdrag.
 
 
  4      Tidplan och omfattning
 
Start: 2024-04-08
 
Slut: 2024-06-19
 
Förlängningsoptioner: Beställaren har möjlighet att med befintliga kontraktsvillkor förlänga kontraktstiden med ytterligare 1 + 1 år
 
4.1      Uppdragets omfattning: ca 20 timmar per vecka
 
Option om utökning av uppdragets omfattning
Beställaren har rätt att utöka upp till 100 % av uppdragets omfattning i timmar per vecka. Uppdragets omfattning får dock aldrig överstiga 40 timmar per vecka.
 Stockholm, Stockholms län
Period
2024-04-08 - 2024-06-19